Tips en ideeën voor kleine badkamerrenovatie

Heeft u al kleine badkamerrenovatieplannen? Voordat u begint met verbouwen, kunt u deze vijf tips gebruiken om ideeën voor de renovatie van uw badkamer op te doen, zodat u de zaken zo eenvoudig, naadloos en pijnloos mogelijk kunt houden.

Zit jij vast aan een kleine badkamer? Soms kan het onmogelijk lijken om alle benodigdheden in een krappe ruimte te proppen. Als je probeert alles passend te maken, kan het lijken alsof je een onmogelijke puzzel aan het maken bent. Het goede nieuws? Eenvoudige verbouwingsstrategieën kunnen ervoor zorgen dat uw kleine badkamerrenovatie probleemloos verloopt.

Kleine badkamerrenovaties in Perth

Bij Venaso kunnen we u helpen uw ruimte te vergroten zonder dat u ooit de muren hoeft af te breken. Onze badkamerrenovaties in Perth kunnen zelfs de kleinste badkamers omtoveren in een mooie, functionele ruimte. De badkamer is, zoals u al weet, een van de meest gebruikte kamers in huis. Waarom er niet het beste van maken?

Ons ontwerpteam is hier om u te helpen uw huidige woonruimtes nieuw leven in te blazen. Kleine badkamers zijn voor ons geen probleem! We hebben veel klanten geholpen hun droombadkamers te transformeren.

Tip #1: Brainstorm over ideeën met uw aannemer

Vraag het eerst hoeveel een kleine badkamer renoveren. Dat citaat zal uw basis vormen voor de rest van het besluitvormingsproces.

Denkt u dat een zwevende wastafel uw ruimte zou openen, of heeft u misschien altijd al gedroomd van een inloopdouche met watervaldouchekop? Het is belangrijk om al uw behoeften en wensen te communiceren. Zo kan de aannemer u precies vertellen hoeveel het kost om een ​​kleine badkamer te renoveren. In de meeste gevallen is de aannemer waarschijnlijk al gewend om met kleine ruimtes en allerlei soorten budgetten te werken. Wees niet verlegen om uit te drukken wat je wilt.

Tip #2: Denk na over uw opslag

Hoe groot of klein een badkamer ook is, er lijkt nooit genoeg ruimte te zijn voor alles. Een uitstekend idee voor de renovatie van een kleine badkamer om de boel netjes en opgeruimd te houden, is door alleen de essentiële spullen in de badkamer op te bergen. Het enige dat je echt nodig hebt, zijn wat reservehanddoeken, schoonmaakmiddelen en extra toiletpapier. Als je geen ruimte hebt voor al je haarverzorgingsbenodigdheden, een EHBO-doos of zelfs extra tissuedozen, probeer ze dan naar een nabijgelegen hal of slaapkamerkast te verplaatsen.

Kijk hierna eens naar uw werkbladen. Zijn ze bezaaid met make-up, tandpasta, haarborstels en heet haargereedschap? Als u geen plek heeft om een ​​kopje koffie op het aanrecht in de badkamer neer te zetten, wilt u misschien uw organisatie heroverwegen. Zorg ervoor dat u een aanrechtblad kiest dat bij uw kleine badkamer past, en niet ertegen. Veel mensen hebben een smalle rand van het aanrecht langs de muur achter het toilet verlengd om extra opslagruimte toe te voegen.

Tip #3: Gebruik glas in uw voordeel

Wist u dat de hoeveelheid ruimte die u heeft en wat het oog waarneemt, niet noodzakelijkerwijs hetzelfde is?

Wees een beetje slim met glas. Probeer zoveel mogelijk (helder) glas te verwerken in uw kleine badkamerrenovatieplannen. Een douchedeur van getextureerd glas biedt uiteraard meer privacy, maar kan de toch al kleine ruimte er ook nog kleiner uit laten zien. Een douchedeur van helder glas helpt de illusie te wekken dat de douche een verlengstuk is van de rest van de kamer, in plaats van deze in kleinere ruimtes op te delen.

Een ander ding om te overwegen is het vervangen van een badkuip door een staande douche met glazen zijwanden en een doorzichtige glazen deur. Als je jonge kinderen hebt die nog een bad nodig hebben, is dit misschien geen optie, maar als je zonder bad kunt leven, kun je de kamer echt beter gebruiken.

Tip #4: Houd de badkamer licht

Soms kunnen donkere kleuren zoals diep oceaanblauw of rustiek kastanjebruin ervoor zorgen dat kleine ruimtes er nog kleiner uitzien. Als het gaat om het uitkiezen van verf en meubels, zorg er dan voor dat uw kleine renovatieplannen voor de badkamer niet in de soep lopen.

Het is het beste om donkere kleuren en contrasterende tinten in een kleine ruimte te vermijden. In plaats daarvan kun je zachtgrijs, crèmewit of lichtbeige proberen. Als neutrale tinten echt niet jouw ding zijn, zijn ijsblauw, zeeschuimgroen, botergeel en warm wit allemaal kleurrijke trendy tinten van dit moment. Elk van deze kleuren vormt een aanvulling op een frisse, witte rand.

Wat de kasten betreft, zoek hier ook naar lichtere kleuren om een ​​kleine badkamer te openen. Door voor je meubels de meest delicate tinten binnen een kleurenfamilie te gebruiken, zal de hele ruimte er opener uitzien. Het is ook een goed idee om voor het plafond alleen basiswit te gebruiken.

Het is ook essentieel om zoveel mogelijk natuurlijk licht in uw badkamer te hebben. Niets zorgt ervoor dat een kleine badkamer krapper en benauwder aanvoelt dan geen direct zonlicht. Praat met uw ontwerper over het eventueel toevoegen van meer ramen of zelfs een dakraam in uw badkamer – het zal de ruimte aanzienlijk helpen verlichten en openen!

Tip #5: Kies je meubels verstandig

Als uw kleine badkamerrenovatieplannen geen vrijstaande en multifunctionele meubels omvatten, wilt u daar misschien verandering in brengen! Het feit dat u met een kleine ruimte werkt, betekent niet dat u uw creatieve flair moet opgeven.

Overweeg vrijstaande meubels die u kunt verplaatsen wanneer u wat meer bewegingsruimte in uw badkamer nodig heeft. Met items zoals vrijstaande opbergers kunt u deze aanpassen aan uw ruimte, in tegenstelling tot omvangrijke badkamermeubels. Bovendien kunt u deze vrijstaande stukken meenemen voor het geval u verhuist.

Een ander leuk vrijstaand stuk is een houten badkruk die je kunt gebruiken om je kaarsen op te plaatsen als je even wilt genieten, of om hem te bewaren als delicate decoratie. In plaats van de badkamer te overladen met talloze accessoires en onnodige spullen, kun je je meubels beter gebruiken als decoratieve en functionele items om ruimte te besparen.

Badkamer-Accessoires.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart